Hoppa till innehåll

Rimfrost

2009/12/03

Öppnar upp avdelningen för favoritord. Först ut: rimfrost. Bokstavligt en form av frost som bildar snöflingeliknande mönster på allt i landskapet. Behöver mycket fukt och snabb nedkylning för att uppkomma.
Bildligt ett krispigt, konstnärligt tillstånd som inträffar plötsligt, över en natt, och förflyttar känslan i tillvaron från verklig till overklig.  Jag har inte använt det lika flitigt som det vackra ordet förtjänar, endast 1 gång  i år (till en text som kommer i Allt i Hemmet nr 1/2010).
Även namnet på ett black-metalband vars debutskiva heter A frozen world unknown. Snyggt.  Ska lyssna på den någon gång. Eller så inte…
Hittar också en sida med fiskeskrönor.  Vad finns här? Hmm ”köldstela gäddor i grunda vårvikar”, ”vi rekommenderar detta förföriska bete”. Absolut en sida att återvända till när ordinspirationen tryter. Fast först tittar jag ut och ser en strimma månljus blänka i grannens rimfrostiga äppelträd. Gott nog!

One Comment leave one →
  1. 2009/12/06 23:01

    Rimfrost på en fönsterruta. Ramar in. Gör livet vackert. Skyddar kanske också. Så man slipper de skarpa kanterna. Får bäddas in i det vita en stund. Vila från det mörka. Njuta snökristallerna. De som gnistrar och ger nytt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: