Hoppa till innehåll

Koncept: Luciavaka

2009/12/01

Det här var 1987 och jag var strax över 20 år. Nyöppnade Filmstaden i Sundsvall var mitt andra hem, jag jobbade nästan jämt och njöt av att, på mitt sätt, vara i filmens värld.

Det närmade sig jul och att vaka in Lucia var en tradition som nästan alltid urartade i ungdomsfylla. Jag tänkte att bion är ett kul ställe, kan man inte ha en drogfri Luciavaka här istället för att alla skulle hänga på stan? När cheferna på SF fick frågan förstod de först inte vad jag menade. Film hela natten? Luciatåg i salongen? Varför då?

Jag stod på mig och fick löfte om att arrangera den första vakan under förutsättning att det inte kostade något. Grattis. Bara att kavla upp ärmarna och fixa sponsring. Inga problem.

Biljettförsäljningen gick trögt från början, men jag tvivlade aldrig. Den 12:e var biljetterna slut och vi hade hundra personer på väntelista. Natten blev lyckad och snacka om att jag var stolt när jag kl 03.15 faxade (Obs!) till SF och beskrev stämningen.
Jag höll i och utvecklade vakan några år till, uppmuntrad av både fältassistenterna och SF.

Idag är Lucia Movie Night ett koncept över hela Sverige. Lite stolt är jag!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: